Du ler med og vet ikke hva du skal si

Du sitter på en kafe med venninner. Dere er møtt for å feire bursdagen til en av dere. Alle er ikke kommet enda. Dere chatter og koser dere. I mellomtiden kommer to venninner til. En av venninnene som sitter ved siden av deg, bemerker til deg, at venninna har på den samme festkjolen som hun brukte ifjor på samme type feiring og ler seg ihjel. Du ler med og vet ikke helt hvordan du skal forholde deg til det, da du liker begge venninnene, selv om de til tider er forkjellige. Hva hadde du gjort?

Hva tenker du om å bruke klærne godt i flere år enn å skifte de ut etter sesongene. Er det flaut å ofte gå med den samme toppen på flere møter, eller er du stolt over å leve mer bærekraftig? Alternativ om å gi bort klær til UFF og frelsesearmeen har vært tilgjengelig i flere år. Mange rydder i klesskapet og gir de bort i god samvittighet, at andre skal få bruk for de. Uheldigvis havner bare en brøkdel i second hand butikker. Mye av det som blir sendt videre til utlandet, havner på søppeldynger. Der blir klærne brent. Flere tonn klær blir brent i året.

Prisen på klær har steget i takt med generelle prisstigningen i samfunnet. Å kjøpe klær til vanlig pris kan generelt være krevende med en alminnelig lønning. Å kjøpe på salg kan være løsningen, men klesskapet må jo tømmes for gamle klær. Hva gjør en da?

Flere kvier seg fra å sende klær til innsamlinger. Kanskje vi bør tenke mer langvarig bruk av de klærne vi har, og tenke på at sesongene varer mye lengre enn det de er lagd til. Til syvende og sist handler det om hva du selv synes og føler. Om du kan bygge opp selvfølelsen din til et slikt nivå at du er glad i det du er og bruker, så vil du føle deg fin i dine klær uansett om det er fra 2 år gammel mote eller 5 år.

Vi venninner kan jo støtte hverandre litt i det. Og heller prøve å være litt mindre opptatt av det ytre og mer opptatt av gode verdier og godt vennskap. Tidløse vennskap som varer i flere år, er bygget på mye mer enn klesmoten til en. Vennskap som ikke skifter etter sesonger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s