Vinteren har sin egen sjarm

Du går inn i et rom full av attraktive, kompetente og suksessfulle mennesker, og føler deg verdifull. Dette til tross for at du ikke er så attraktiv, kompetent og suksessfull som de. Hvordan tilegner en seg en slik egenskap?

Pleie relasjoner kan styrke tilhørighet

Du har sikkert en venn som har prøvd det nyeste av alt. Målet er å være av de første som eier noe eller har reist noe sted. Kanskje ser en på det som lykke. Men er det slik lykke er? Å eie noe? Eller å ha prøvd noe andre ikke har? Kanskje lykke er å dele noe fint med noen du er glad i uansett hvor du er? Om du har flere tusen på din konto men ikke har noen å dele dine gleder og sorger med, hvordan føler du deg da? Ensomhet er et internasjonalt samfunnsproblem. Bare i Norge bor hver 5. nordmann alene. Det er nesten 20% av hele Norges befolkning. Flere organisasjoner har prøvd å løse det ved å arrangere sammenkomster hvor folk blir kjent med hverandre og stifter vennskap på korte vennedates. Kjemi, humor, interesser, personligheter møtes og finner hvem de går godt sammen. Likheter ka gjøre det enklere å holde kontakten over tid. Våre eiendeler kan gjøre at vi blir distrahert fra å ta ut tid for å pleie våre relasjoner. Det kan gjøre at vi blir alene og til tider ulykkelige. Hvor fin føler du deg etter å ha sett på tiktok i flere time? Tenk om du var på kafe med dine venner istedet. Det gir bedre vibes og mer connection.

Kaffen var varm

Det handler om ens eget perspektiv også. Hva du velger å fokusere på, kan endre din dag. La oss si du hadde en dårlig dag og du fortalte om dagen din på en negativ måte. Da hadde ordene blitt slik : Jeg hadde en ekstremt dårlig dag her om dagen. Kaffen smakte vann. Jeg kræsja bilen. Sjefen likte ikke resultatene på rapporten. Jeg måtte gå hjem fra stasjonen i kuldegrader fordi bussen ikke kom. Jeg har ingen venner som støtter meg og alt gikk galt. Her er den positive versjonen av dagen : Jeg er så glad jeg har råd til kaffe, og at kaffen var varm. Jeg er så glad jeg har førerkort. Heldigvis ble jeg ikke skadet i bilulykken. Sjefen hadde kanskje en dårlig dag. Han likte jo jobben min forrige måned. Jeg er så glad jeg har bein og at jeg kan gå selv. Jeg er så glad det er mulig å oppleve alle fire årstider i Norge. Vinteren har sin egen sjarm. De få vennene jeg har er lojale. Nå som jeg er mye alene kan jeg dyrke mine hobbier og få mer tid til å gjøre det jeg liker. Å ha mange venner er overvurdert, de fleste baksnakker deg og kan se på deg som en konkurrent. En kan heller styrke få nære vennskap, de vil gi deg mer khayr og skape mindre drama. Etter å ha lest begge sidene hvor godt er det da å se hvordan fokus på det positive forandrer følelsene dine.

Norge på verdenskartet

Prøv å husk på de som har det vanskeligere enn deg. Dette for å lære deg å være takknemlig. Gud har gitt deg mye. Du vil føle deg bedre. Profeten fred være med han har nevnt at dersom du ser noen har noe bedre enn det du har, skift dine tanker og tenk på de som har mindre enn deg. Det kan høres slik ut : Nesten alle på festen idag fortalte om luksusferier fra det siste året. Jeg har ikke råd til dyre ferier, men jeg har et hjem, jeg har en jobb, jeg har familie, jeg er frisk, jeg har trygghet, jeg kan puste og gå. Norgesferie er også avslappende. Det finnes flere mennesker i verden som ikke får dekket deres elementære behov. Jeg er så velsignet. Takk Gud. Profeten fred være med han har sagt : han som er fornøyd med det Gud har gitt han, er blant de rikeste. Om vi lever etter disse prinsippene vil vi føle oss verdifulle og verdige uansett hva livet har å by på og uansett hvem vi møter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s