Diamanten som leder til jobb

Det er et ordtak som sier at det er kjærligheten som får verden til å gå rundt. Andre sier at det er positiviteten. Sannheten er nok at det er frivilligheten som får verden til å gå rundt. 

Hva er det som er så utrolig berikende med å jobbe frivillig at den som starter med det ønsker ikke å slutte? Vil du være den som gir eller vil du være den som mottar? Ja den som mottar har det godt på mange måter, men det som gir får en utrolig god følelse i seg som ikke kan beskrives. Den gode følelsen etter å ha vært sjenerøs, den er så givende. Du gir tilbake til andre i noe som beriker deg. Finnes ikke noe som gir mer rikdom enn det. Du får gjort en forskjell for andre. Hver frivillige er med på å bygge opp vårt bosted og hele Norge.

Litt over halvparten av norges befolkning har jobbet frivillig i løpet av året. Det betyr at folk er aktiv som frivillige tross for at de selv er i arbeid. De tar ut tid for å hjelpe andre. De ønsker å bruke sine evner for å gjøre en forskjell. De har empati for andre. De har nok erfart, når de bruker sine kvaliteter så slipes de og de blir dyktigere i det de gjør. 

På frivillig.no er det over 3200 utlyste frivillige oppdrag rundt om i hele landet. Mange av disse oppdragene kan ivaretas av unge voksne. Spørsmål er kun om de ønsker og har motivasjon og gjennomføringsevne når de først har påtatt seg oppdrag. 

Det finnes mange ledige jobber for tiden. Likevel er flere som sliter med å få jobb. Frivillig arbeid er i så tilfelle en skjult diamantgruve. En kan bygge sin CV med frivillig arbeid og en kan øke verdifulle referanser for CV-en. Ofte får en større sosialt nettverk og flere bekjente som igjen kan øke sjansen for å få en relevant jobb og gode venner.

Selv om det er færre frivillige nå enn før koronapandemien, finnes det helt sikkert strategier for å hjelpe ungdom og unge voksne å bidra i frivillighet. Slik kan de enkelt gjøre det lettere for seg å få jobb ved endte studier. Og de får samtidig støttet opp om oppdragene til frivilligheten som er med på å forebygge dårlig psykisk helse. Et avlyst kurs er deprimerende både for barn og voksne. Det skal så lite til for å få frivillighetshjulen til å gå rundt. Om unge så vel som voksne ser verdien det gir til de selv og verdien det gir til de som de stiller opp for.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s