En stor takk

Hva er det som motiverer folk til å gjøre en ekstra innsats for andre? Til tross for at de selv har mye å gjøre i sitt eget liv? De bryr seg om andre. De bruker sine kvaliteter og sin tid og sine ressurser for å hjelpe andre.
De får ikke mer lønn av det. Men de får noe som er enda viktigere enn mer penger. De får gjort en forskjell. De får gjort en forskjell til andre i nærmiljøet. Til andre i byen. Til andre som kanskje går igjennom noe av det samme. Men har ikke de samme ressursene for å komme seg gjennom det. Det er så viktig å verdsette slike mennesker i et nærmiljø, i en by, i et land. For hva er det som motiverer? Ris eller ros? Vi kan kutte lønna. redusere ferien, redusere arbeidstid, men hjelper det å motivere de som ikke jobber for penger? Det er å sette pris på at Oslo Kommune har vært så flittige til å dele ut priser til mennesker som har gjort en forskjell. Det trengs bare et menneske med en ide til å forandre verden. Det ene mennesket vil da prove å finne likesinnede. og danne en gruppe. Den gruppen vil aktivt lage mål for å nå ideen. Hvorvidt de lykkes eller ikke avhenger av deres ressurser. Men hvorvidt den ideen er positiv eller negativ for byen, for samfunnet, det avhenger av ideens art. Så når lederen av Oslo er utrolig flittig med å verdsette de menneskene med gode ideer som også har jobbet for å få ideen ut i praksis, da synes jeg det er viktig å verdsette den lederen, som valgte å belønne positivt engasjement. Det er det som har løftet Oslo så vi er kommet på verdenskartet som en miljø-hovedstad. Jeg er utrolig glad og stolt over det de har fått til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s