Kjøpspress – barn med rike foreldre


Mange barn og ungdom opplever enormt kjøpspress fra venner og medelever. Det har vært barn som har ønsket å ta sitt liv pga dette. I andre land løses dette problemet med skoleuniform. Slik som i storbrittania. Men det kan jo hende at barna bruker dyre accessories som klokke. smykker og tlf likevel. Bloggere blogger om produkter, og barna og ungdommen blir påvirket til å kjøpe produktene. Kanskje bloggerne kan snakke om brukt-markedct for å gjøre second hand populært igjen. Barna maser om produkter og foreldrene gir etter. De foreldre som har dårlig råd, får sikkert mye dårlig samvittighet, siden de ser at medelevene bruker dyrere produkter enn det de hadde hatt råd å kjøpe til sine egne barn. Barna som ikke får det de andre medelever har råd til, kan føle seg utenfor pga det. Høyre-regieringen har jo bidratt til at forskjellene har økt. Dersom foreldre med mye penger tenker på at det finnes foreldre som ikke har råd til å kjøpe dette for sine barn, hver gang barna setter frem ønsker om dyre produkter, kanskje ville de ikke gitt etter så lett. Det er utrolig kjedelig for barna å føle seg utenfor pga hva de eier. Like mye som pga hvordan de oppfører seg. Før i tiden var det klærne det var kjøpspress om. Nå er det også sminken, telefonene, ipaden og bærbar datamaskinen. Vi ser og vet at disse tekniske produktene ikke er særlig helsefremmende heller. Kanskje foreldre bærer det største ansvaret her. Hvor takknemlig og forståelse for verdien av penger, har barn som får dyre produkter av sine foreldre? Kanskje kan vi bli flinkere å gi meningsfulle gaver til de som har det meste. Gaver som gis til de i verden som ikke har hjem, familie, utdannelse, jobb. trygghet. Det essensielle. Dersom foreldre kan snakke sammen andre foreldre og bestemme seg for å legge linja for pengebruk deretter, vil flere barn få det enklere i hverdagen. Faren er jo at bama enten blir mobbet eller utenfor. Dersom en ikke ønsker at det skal hende med egne barn. Bør en heller ikke ønske det for andres barn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s