Tenk deg dette scenarioet


Tenk deg dette scenarioet. Du har ikke lov å avstå fra alkohol. Du har ikke lov å velge hvilke klær du skal bruke. Dine eldre bekjente må gifte seg på nytt, med klær og kultur de ikke lever etter. Dine søstre, døtre, enker blir giftet bort mot sin vilje til menn som ikke har lik religion og kultur som de selv. Journalister får ikke adgang til byene hvor dette foregår. Journalister som kommer gjennom nåløyet, blir forfulgt rundt i landet av myndighetsmenn. Og må vise papirer og pass både på natt og dag. Enker må ligge med menn uten sin vilje. Flere av dine bekjente er fraktet vekk for å indoktrineres inn i en annen religion og kultur. På disse indoktrineringsleirene, blir mennesker torturert flere ganger daglig. Du har ikke møtt de eller hørt fra de på flere år. Barn blir tatt bort fra foreldre og må leve uten familien sin i barnehjem. Foreldrene deres ser de kanskje ikke igjen. Er ikke dette undertrykkelse på lik linje med holocaust? Det er kun det at i 2020 så skjer dette den dag idag i Kina, uyghur muslimer opplever dette. Å være muslim er blitt tilskrevet en psykisk sykdom. Og muslimene er forfulgt. Hva kan Norge gjøre for å endre dette? Hva kan verden gjøre for å stoppe dette? Hva kan du gjøre for å hindre dette? Spre ordet om undertrykkelsen til andre medmennesker. Send mail til utenriksministeren Ine Søreide om å ta klar avstand fra det Kina gjør mot muslimene. Skriv innlegg i aviser. Si fra om menneskerettighetsbrudd. Begynn innsamling av penger for muslimske Uyghur muslimer, for å hjelpe de økonomisk, gjennom denne vanskelige situasjonen. Send mail til utenlandske organisasjoner, og be de vise klar avstand fra det Kina gjør mot muslimer. Lag underskrift-kampanje for å sanksjonere Kina, slik at de stopper å utnytte muslimene. Dette og mye mer er noe vi kan gjøre. Jeg kan gjøre. Du kan gjøre. Tenk om du hadde vært i en slik vanskelig situasjon. Da hadde du satt pris på enhver som bryr seg. Bruk dine ressurser til å hjelpe de. Dersom du er enig i at
Holocaust var et forsøk på uttryddelse av jøder. Håper jeg du er enig at dette ligner på en utryddelse av muslimer i Kina. Hjelp de.
De trenger din stemme. Din hjelp. Idag. Nå. Så mye du kan. Ikke overse den urett som ikke rammer deg selv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s