Når fotball-dommer kan få rødt kort

Det er i NRK nevnt om en etnisk norsk dommer som opplevde dytting på slutten av kampen.
NRK sin skildring av saken var kanskje litt forutinntatt. Jeg er enig i at vold ikke er lov, og bør ikke tillates. Men er det noen som overprøvde hvorvidt dømmingen til den etniske norske ungdommen var korrekt? Det blir tatt for gitt, siden han er norsk? (Husk casey-heynes i minne). Vi må være konstruktive når slike saker kommer opp. Og tørre og gå inn i våre egne regler/praksis. Det er mulig at dømmingen hans var fordelsaktig for det norske laget. Det har hendt før. På nasjonalt nivå i flere idretter at dommere blir kjøpt opp (bestikkelser) for å dømme i favør av en side. Derfor må vi tørre se innover oss også.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s