Hente-ekteskap fra Filipinene og Thailand

Det er flere som taler om innvandring. Men det er sjeldent hente-ekteskap fra Filipinene eller Thailand blir belyst. Over årene har jeg sett en tendens til at norske menn henter kvinner fra disse landene. Kvinnene som har behov for økonomisk hjelp går inn i ekteskap med etniske norske menn. Slik at de kan sende penger til familien i Thailand eller Filipinene. Ofte er det stor aldersforskjell mellom norske ektemannen og filipinske / thailansdske konen. Flere av disse mennene hadde kanskje ikke funnet ektefelle i Norge. Jeg har sett og hørt fra flere i dette nettverket at kvinnene opplever mye misbruk av makt fra sine norske ektemenn. Disse kvinnene har sjeldent nettverk, for å berge seg ut av et vanskelig familie-liv. Det er sjeldent diskutert i offentligheten. Ingen av disse kvinnene hadde tørt å fortelle sin virkelighet. Det er mange grufulle ting de må komme seg gjennom hver dag. Flere steder er kvinnene grovt utnyttet. Journalister bør prøve å infiltrere miljøet. For å belyse virkeligheten. Slik at vi kan hjelpe disse kvinnene. VI snakker ofte om rettighetene til kvinner fra muslimske land. Så glemmer vi disse ekteskapene filipinere og thailendere inngår for å berge sin familie. De norske ektemennene kan språket, kulturen, og loven. De har lett overtaket i familie-livet. Mange misbruker sin makt over konen. De kommer unna med det, siden de har kjennskap til lovverket og smutthullene. Hvordan kan vi hjelpe disse kvinnene fra utnyttelse?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s