Selvforsvar i mørketiden

Det har vært endel snakk om gjeng-miljøer i Oslo. Det har til og med vært et økende problem med jente-slossing på Osloskoler. For eksempel Hersleb. Miljøet i Oslo er litt røft. Nettopp derfor er det så viktig for gutter og jenter i alle aldre å lære selvforsvar. Idag finnes det egne selvforsvarskurs for jenter og kvinner. Det vil redusere risikoer for dumdristige sjanser. Og en har lettere for å komme ut av en vanskelig situasjon. Politiet har i de siste to årene tvitret om økning i knivbruk ute på gata. Og tollvesenet har over tid konfiskert flere som har kjøpt dødelige «jungel-kniver» fra utlandet. Dette er et tegn på at tidene har forandret seg. Derfor er det viktig å ha trent på hvordan en skal takle tøffe situasjoner. Det siste en trenger i de få minuttene er å fryse av redsel. Derfor anbefaler jeg selvforsvarskurs. For alle mennesker. I alle aldre. Jeg skulle gjerne foreslått for Inga Marte Thorkildsen, om selvforsvar kan innlemmes i gymmen i Osloskolen fra 4. til 10. Trinn. Slik at gymlærer kan være med på å bygge opp om god etikk bak å kunne selvforsvar. Hele familien kan lære dette sammen. På forskjellige treningssteder i Oslo og Akershus. Vi vet aldri hvem som vil trenge dette først. Høsten nærmer seg. Det begynner å bli mørkere tidligere. Fra oktober vil de fleste gå hjem i mørket alt fra kl 17.30. Jeg unner hvert menneske å kunne forsvare seg. dersom de møter trøbbel på vei hjem. Tenk på hverandre. Verv hverandre til selvforsvarskurs, Jeg har ikke angret på noe annet enn at jeg skulle ønske jeg lærte selvforsvar tidligere. Tenk på tryggheten for deg selv og dine nærmeste, Ikke utsett dette til neste høst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s