Elektrosjokkvåpen for politiet

Heldigvis har politiet begynt en prøvetid med elektrosjokkvåpen. I de tilfeller hvor politiet møter en lovbryter med våpen, kan det hende at elektrosjokkvåpen, ikke rekker å kontroll over lovbryter før en kule er skutt fra våpenet. Bortsett fra det, så tenker jeg at elektrosjokkvåpenet bør være et fast våpen for politiet. Det er enklere å kontroll over gjengslagsmål. Å bli truffet av elektrosjokkvåpen er ikke like skadelig som et våpen. Slagsmål med mennesker kan være krevende å stoppe. Dersom lovbryterne vet at de kan gi elektrisk støt, vil de ikke ønske dette.
Kanskje derfor vil slagsmål reduseres. Spesielt nå som politiet har fått en tøffere jobb, er det lurt å lære av sverige, som har elektrosjokkvåpen daglig i politi-arbeid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s