Samfunnets forståelse av «mannlighet»

På ungdomsskolen i heimkunnskapstimen hadde vi vikar en dag. Læreren vår var borte siden hans familie-medlem hadde tatt selvmord. Ved neste heimkunnskapstime spurte jeg hva den sykdommen heter som gjorde at hans svoger ønsket å ta selvmord. Han forklarte, at problemet var at han ikke greide å ha en ereksjon pga den sykdommen. Læreren sa at hans søster ikke hadde noe problem å leve med sin mann tross sykdommen. Likevel greide ikke hans svoger å leve med dette. Han var en vanlig mann. Og så det som skamfult å være mann som ikke greide å ha ereksjon for å gi sin kone seksuell nytelse.
Den dagen da læreren min sa dette til meg, Var han åpen og ærlig. Han tilpasset ikke informasjonen til en 15 åring. Det var ganske tøft å høre det av han. Idag har jeg lært mer fra Islam, hva det betyr å være mann. Og også hva det betyr å være kvinne. Hadde det ikke vært for det, hadde jeg også kanskje trodd, at en manns verdi handler om hans ereksjon. Idag vet jeg pga Islam at et menneske sin verdi handler om mer enn hva kroppen kan tilby. Fordi dersom sjelen er gudfryktig vil kroppen nå paradiset. Og sjelen får nytelse ved å huske Allah. Det meste koner klager over når det gjelder deres ektemenn. er at de gir deres kone lite tid. Dette sier kristne familieveiledere fra USA og Storbritannia. Tenk at det kanskje finnes menn og kvinner som fortsatt tror at en mann sin verdi handler om hans evne til ereksjon? Hva tenker du?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s