Forhandlingsetikk for politi-patruljen

Et menneske som er tilfreds med seg selv, ønsker nok ikke å skade andre. Mennesker som vet sin verd og har høy selvtillit ville sikkert ikke stjålet noe fra andre. Ofte når politiet er ute i sin patruljering møter de sannsynligvis mennesker med lav selvtillit og lav følelse av selv-verd. Det er jo nettopp derfor de ønsker å tvinge til seg noe de ikke eier, på et uredelig vis. Det betyr at politiet bør ha en trening i å snakke med mennesker som dette. Å forhandle de ut av kriminelle situasjoner. Og da er det viktig å lære av life-coacher som vet hvordan man bygger opp selvtillit. Jeg anbefaler Mia Tørnblum. Hverdagspolitiet trenger sikkert hjelp og oppgradering og forfriskning av å forhandle kriminelle ut av en ugjerning. Månedlig / årlig kurs bør være på lista til alle i politiet. Når man hjelper kriminelle å forstå hvor lite motivert de hadde vært for den aktuelle ugjerning dersom en lang rettsak og fengselsopphold venter de. Kan det hende at man i det minste kan stanse liv fra å bli tapt. Og kanskje også fra at lignende ugjerning hender igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s