Tenk om gutter ønsker respekt fra de er små


Ofte er foreldre mildere mot sine døtre, enn mot sine sønner. Enda forskning viser at gutter ofte har stort behov for ekstra støtte enn jenter. Dersom vi prøver å forstå hvordan en mann ønsker å bli satt pris på, er det som oftest gjengitt at en mann liker å bli respektert.
Men starter dette ønsket om å bli respektert når mannen er voksen? Eller starter det ønsket fra barndommen når mannen er en gutt? Ja ofte er gutter mer energiske og liker å leke-sloss og løpe, og ytre seg med kroppen. Men det kan hende at ønske om å bli respektert starter fra barndommen for de. Derfor er det så viktig at foreldre lærer, forstår og aksepterer det, at selv om gutter er mer ivrige og vanskelig å holde i ro, så er det et foreldre-ansvar å likevel behandle de med respekt fra de er små barn. De er for små til å forstå hvordan de skal uttrykke hva de føler. Da er det en voksenoppgave å hjelpe og veilede de til riktige uttrykksformer, så de kan bevare seg selv, slik de er lagd. Og ikke blir overøst med strenge uttrykk og time-outs siden foreldre mener det må oppføre seg som noe annet enn det de er. Det er på tide at gutter møter respekt fra barndommen av.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s