Vanskelig samtale vi ikke kan unngå

Forskning viser at en blir som de 5 personer man omgås mest. Barna blir som foreldra, barna blir som venna, venna blir som kontakta osv. I tillegg til dette får vi også info via ulike medier, tv. radio, sosiale medier. Alt dette er med på å forme oss som mennesker. Dersom vi bare hadde sett på fox news for eksempel. Så er det mulig. at vi etterhvert hadde begynt å tro på deres meninger. Enda mye av det er «white supremacy» info. Dersom våre venner har noen «slæng» uttrykk som de bruker ofte. vil vi kanskje ende opp med å si de vi også. Selv om vi ikke «bannet» før vi hadde de vennene. Dersom en i familien er aggressiv i konfliktløsning. og barna i familien omgås det mennesket ofte. kan det hende, at når de møter en konfliktsituasjon ute på skolen, at barna kan si «jeg skal drepe henne». Siden det har de kanskje hørt hjemme, ganske ofte. Dårlig innflytelse står ikke stemplet på panna ‘jeg er dårlig innflytelse, så hold deg unna meg’. Oppegående foreldre såvel som barn må lære seg, hvem som vil ha en god innflytelse eller ikke. Foreldre har ansvar for barna sine til de fyller 18. Dersom jenta eller gutta har begynt å ha holdninger som strider imot normer / verdier, så må foreldre ta den praten. Og også følge det opp. Dersom ikke jeg ble tatt på fersken da jeg planla epleslang da jeg var barn, hadde jeg sikkert fortsatt sett ganske lett på det å «stjele». så lenge ingen merker det. Det reddet meg. Det var ydmykende. Jeg var redd for å få kjeft hjemme. Derfor hendte det ikke igjen. Dersom foreldre fra-sier seg foreldreansvaret. hvordan skal disse ungdommene bli lovlydige borgere og fortsette en ‘god’ styring av landet vårt? En med ansvar må alltid være parat for vanskelige samtaler såvel som å gi skryt og ros, når ting går greit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s