Hva er første prioritet ?

188983_10151478508729496_344954689_nVi som er født i en muslimsk familie og vokst opp som en muslim er ikke nødvendigvis en bedre muslim enn en konvertitt som nettopp har konvertert. Ofte så ser man at individer som er født opp oppvokst i en muslimsk familie ikke bruker hijab, går med trange klær, ber ikke og går ikke i mosken, eller har ikke skjegg, har damer, går på fester og lignende. På den andre siden kan man møte en konvertitt som har begynt å be, lese koran på sitt språk, går til mosken, prøver å skaffe seg muslimske venner etc. Å bli født muslim betyr ikke nødvendigvis at man er en bra muslim.

Feilen kan ofte ligge både i familien og det miljøet man vokser opp i. Dersom foreldrene passer på at barna i tidlig alder lærer om islam og får seg bra muslimske venner, kan mye være løst. Man må også la dem vokse opp et sted hvor miljøet er bra og det ikke er mange ungdommer som henger på hjørnet av nærmeste sjappe og røyker.

Ungdommer som ikke tar islam seriøst i en tidlig alder, angrer ofte på det senere i livet. For tro meg, før eller senere kommer du nærmere din religion. Ofte nærmere tredve-årsalderen begynner flere muslimer å venne tilbake til å bli mer praktiserende. Har man da før i alderen levd et utagerende liv, kan det være mye å bøte på, men man er uansett ikke fortapt. For Allah tilgir alle synder så lenge man ber om tilgivelse og prøver iherdig å holde seg unna det. Selv de som synder flere ganger. Dersom de har sincerely bedt om tilgivelse til Allah for det, og havner i den samme synden er sjansen for at de kan tilgis, om de har vært sincere i sin dua når de ba til Allah og sa at de skulle prøve å holde seg unna det. Allah liker en som synder og spør om sincere tilgivelse flere ganger bedre enn en som leser salah eller gjør gode gjerninger uten å være ydmyk.

Vi mennesker vet ikke bedre. Allah vet alt. Han vet alt om oss. Vi kan gå rundt og tro bra om et menneske men i realiteteten er det bare Allah som vet best om det er bra eller ikke. Uansett hvor mye vi prøver å spionere på noen vil vi ikke kunne være der hele tiden. Allah ER der hele tiden og vet alt. Uansett er spionering haram i islam og dersom du har gjort det bør du bøte for det og gjøre tawbah og spørre om unnskyldning. Siden dersom den personen du har spionert på ikke gir deg tilgivelse vil du ha problemer på jugdement day! Vi er ikke her for å dømme noen. Og den dagen vi begynner med det har vi gjort shirk siden bare Allah kan dømme mennesker. Vi vet ingenting om hverandre.

Det betyr ikke at det ikke er håp for oss. Det er håp for ethvert menneske som ønsker å forbedre seg og bli en bedre muslim. Man starter ofte i de små som for jenter ikke bruke trange klær, begynne med hijab, kle seg anstendig, ikke ha guttevenner, begynne å be, lære mer om islam osv. Og for gutter å spare til skjegg, gå i moskeen på fredager, be i moskeen ofte, lære mer om Islam, bli mer praktiserende.

Når det ytre først er på plass, som f,eks hijab for jenter versus skjegg for gutter, at man ber fem ganger daglig, lærer seg dua og kalima utenat, lærer mer om Islam og tar de fem søyler mer seriøst, da kan man begynne å tenke på det indre. Da kan man begynne å prøve å få en bedre konsenstrasjon i bønnene. Da kan man prøve å forbedre niyat sin før hver handling og gjøre det for Allahs skyld for å få mer gode gjerninger i sin bok om gjerninger. Da kan man prøve å være et bra menneske for omgivelsene for så å bli en bedre muslim. Å være et bra menneske er ofte ensbetydende med å være en god muslim. Man kan ikke være en god muslim hvis man ikke er et bra menneske. Da kan kan begynne å skrape litt i de indre egenskapene og sakte men sikkert kvitte seg med negative egenskaper som hindrer din vekst i å bli en momin /suveren muslim.

Det er viktig å prøve å holde seg i et bra miljø dersom man ønsker å forbedre seg. Dersom du går med de samme vennene som finner på mye tull, vil de sakte men sikkert dra med seg deg i det tullet også. Prøv heller å distansèr deg litt fra de dårlige vennene dine og prøv å skaff deg bedre venner som også ønsker å være en god muslim. Du finner de i moskeen. Begynn å gå ofte i moskeen for der er det flere som ønsker å lære mer og bli et bra menneske. Ikke la deg lure av de som tror du ikke får til noe. Hvis du bestemmer deg er det du som er sjefen over deg selv og kan bestemme deg på sekundet.

Det er bare du som vet hva du greier, og dersom man jobber hardt og iherdig er det ingenting som kan være i veien for at netttopp du en dag blir en flott mominah/momin (jente/gutt some er en suveren muslim). Du må være litt sta og ikke la deg stoppe så greier du det. Og husk det er aldri forsent for noen. Jeg har hørt dawah historier om konvertitter som først fant Islam da de var 80 år. Hvis de kan bli beskyttet fra helvete pga av en reell sincere dua om tilgivelse. Hva kan ikke vi gjøre?

Islam er den religionen som vil gi deg evig liv i paradiset dersom du følger dens lover. Dersom du gjør det den sier og holder deg unna det den forbyr. Da vil du være i paradiset for evig tid hvor du ikke vil oppleve noe som er forferdelig, alt vil bare være bra hele tiden. Hva er vel et liv på 80 år mot evigheten? Det kan dessverre ikke sammenlignes. Ikke la deg bli lurt av denne verden, tenk heller hvor du vil tilbringe evigheten i paradiset eller helvete? Valget er ditt:)

Det finnes forskjellig grader av muslimer. Den første er fasiq; er en som synder noen ganger og gjør gode gjerninger iblant, den andre er momin; det er en som greier å holde seg unna synding og gjør det mininumet (farz) som skal til for å komme til paradiset. En mohsin er en som gjør minimummet som kreves og det lille ekstra som skal til. Så han ber både farz sunnah og gjør nawafil gjerninger. Han gjør det lille ekstra som skal til for å gjøre alt som Allah sier han skal. Han ber som om han ser Allah og er nærme Allah. Tenk litt på hvor du er og hvor du ønsker å være i disse gradene og kjemp for å forbedre deg. Og spør Allah om hjelp, han er den som kan gjøre alt.

Husk å be for alle dine muslimske brødre og søstre i Islam når du ber dine bønner. Vi alle kan trenge litt motivasjon iblant. Måtte Allah gi hidayah til ethvert menneske og hjelpe oss alle gjennom enhver vanskelighet, gi oss et flott liv og den beste evigheten i paradiset for evig tid. Ameen summa ameen. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s