Taxinæringen er ikke slik!

Nrk har i de siste dager vist en krimserie som omhandler pakistanere på sitt værste uten at det har grobunn i noe sannhet. Det er en krim-serie taxi. Den handler om at pakistanske taxidrivere snyter og samtidig som den omhandler æresdrap og forhold mellom kvinner. Det er helt absurd at nrk sender et program som skaper mer fremmedhat mot taxinæringen og et bilde av pakistanere som ikke gjenspeiler seg i virkeligheten. Det værste av alt er at noen norskpakistanere har til og med satt seg villige til å opptre i filmen. Uten å tenke seg om hvilket bildet de viser av oss pakistanere. Og uten å tenke på at dette vil skape større problemer for pakistanere. Folk kan tro at alle taxisjåfører snylter eller at de andre temaene som blir tatt opp, er vanlig i det norsk-pakistanske miljøet. Noe som ikke er sant. Selv om det kanskje kunne gjelde noen få er det ikke slik blant majoriteten. Det værste av alt er at det er en norskpakistaner som står bak filmen som noen mener er hans oppgjør med det pakistanske miljøet etter å ha hatt en dårlig far under oppveksten. Han har likevel ingen menneskerett til å henge ut de norskpakistanerene som bor i Norge av den grunn. Vi norskpakistanere lager ikke filmer av nordmenn som viser et feil bilde av realiteten. En slik film hadde helt sikkert ikke heller fått tillatelse til å bli vist på NRK fordi det ikke selger. Mens de fleste filmene som skaper mer fremmedfrykt, selger som varmt hvetebrød. Det er synd at det skal være slik og NRK burde tenkt seg bedre om før de viste krimserien. Det er flere som er dypt skuffet over regissøren og synes det er feil å generalisere på denne måten. Det er nemlig det som blir gjort når det blir viste et feil bilde av et samfunn. Jeg håper vi pakistanere kan komme sammen og klage dette til likestillingsombudet eller NRK slik at disse såkalte nordmennene som har hatt en fæl oppvekst ikke legger skylden på hele samfunnet for det. Det er helt uakseptabelt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s