Munnbind tillatt – Niqab er forbudt?

I Tyskland er det påbudt å gå med munnbind på et offentlig sted. Flere andre land har også innført påbud om munnbind. I denne perioden når alle disse innbyggerne må dekke sitt ansikt på en måte som niqab dekker et ansikt, er den nasjonale helsen til innbyggerne viktigere enn sikkerhet. I USA hvor det ofte er diskriminering pga farge. Er flere mørkhudede menn redd for å bruke munnbind, i tilfelle de blir skutt pga redsel for tyveri. Så flere menn velger å utsette seg for å bli smittet av covid-19 istedet for å bli skutt med det samme de entrer en butikk. I
Kina hvor bruk av munnbind har vært utbredt i lang tid, har de nå utviklet et system for ansiktsgjenkjenning ved bruk av munnbind med 95% treffsikkerhet. Flere av de landene som har påbudt munnbind i korona-tider, har gjort niqab forbudt, pga sikkerhetshensyn. Nå som flere nasjoner går med daglig niqablignende munnbind-masker håper jeg dette kan være en lærdom for de som ser niqab som en trussel. I Norge har vedtak om synlige ører ved passkontoret vært til høring og vedtatt i forskrift. Nå som Kina har et system for ansiktsgjenkjenning kan kanskje lignende systemer utvikles eller kjøpes av Norge. Slik at norskmuslimske kvinner slipper å vise sine ører i passbilde. Nå finnes det ingen flere unnskyldninger for å innføre pass-bilde med synlige ører. Det synes hvor lite ressurser det brukes på religionsfrihet. Men når liv og helse er i fare pga et virus, så blir flere lover endret. Det viser hvor lite rettssikkerhet land i realiteten gir til muslimer, selv om de har mulighet til å lage reiligion-vennlige lover, så innskrenkes rettssikkerheten istedet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s