Oslo i korona-tider

Hverdagen med korona-tiltak i byen, er ikke noe særlig. Det er en økning i Oslo av arbeidsledige. På landsbasis er nesten 300 000 meldt arbeidsledige. Vanlige butikker må kanskje stenge dørene for alltid. Flere bedrifter sliter økonomisk med å betale leieavgift. Heldigvis skal det ansettes 400 politifolk. Dette er spesielt viktig nå dersom politibetjenter blir smittet. på nettet melder telenor at svindelforsøk har økt. Og flere foreldre sitter hjemme og passer barna. Ektepar må nå tilbringe hele dagen sammen, mens de bytter på barnepass seg i mellom.
Hvor hverdagen blir tøff, spesielt dersom de i tillegg har hjemmekontor. Ute i gatene er det lite folk, og stille. I Oslo har de stengt alkohol-kranen for å hindre smittespredning blant folk som ønsker å feste istedet for å verne seg. Ute i butikker og apotek er det nærmest umulig å få kjøpt antibac eller plast-hansker. Men dugnadsånden lever blant oss. Flere frivillige har startet grupper på facebook for å hjelpe hverandre, til å gjøre ærend for de mest utsatte. Folkehelseinstituttet sier vi må kanskje leve slik i 1,5 år, eller inntil en covid19 vaksine. Raymond leder an med å få kontroll over smittespredningen. Flere bydeler har en økning i smitte. Og det er åpnet feber-klinikker for folk som tror de er blitt smittet. Til tross for så mange ting som har hendt på så kort tid, er jeg takknemlig for at vi har det bedre enn flere andre land. Selv om livet er tøft. Så har vi i Norge et årvåkent storting som sørger for en korona-lov som er mer rettferdig enn det Ernaregjeringen foreslo. Vi har flere profesjoner som jobber som helter for norge. Deriblant renholderne, legene, laboratorie-arbeidere, daglivareansatte, og sykepleiere. Vi har vist en styrke og samhold i korona-krisen. Nå må vi bare holde ut i hele løpet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s