Har vi myndighet for å overprøve Statsminister sine taktiske vennskap?

Norge er et demokratisk samfunn. Vi ønsker at beslutninger skal tas av folket for folket. Derfor ønskes det at beslutningsprosesser er offentlige. Og derfor er det åpen debatt i media om resultatet av beslutninger som er tatt. Folket kan overprøve / påvirke en «feil» beslutning. Det er positivt og viktig at offentlige ansatte sitt arbeid er offentlig. Erna Solberg ønsket å endre lovgivningen på offentliggjøring av hennes møtevirksomhet pga fare for sikkerhetstrusler. Jonas Gahr Støre er av de som har kritisert det forslaget, pga av faren for at Statsministers jobben ikke blir «overprøvd» av folket, som stemte for at denne regjeringen skulle dannes. Og i våres kom Kinesiske ansatte på besøk til Norge uten en å varsle det norske folket i forkant. De var innom stortinget, og det norske folket fikk ikke lov å stå utenfor stortinget for å demonstrere imot Kina sin behandling av Uyghar muslimer. Audun Lysbakken har vært blant de som har kritisert Ema-regiering med hennes spesielle taktikk for å skaffe «taktiske» vennskap. Enda et taktisk vennskap som vi kanskje kan overprøve er hvordan KRF kom inn i regjeringen? Og hvor mange endringer i sin politikk og etikk folkevalgte ønsker å ta for å beholdet jobben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s