Henrik Ibsens – Makronene


Henrik Ibsen’s «Et Dukkehjem», brukte
Nora ordspill, til å forklare hvordan hun hadde det i ekteskapet. Det var Makronene.
Ofte er ikke den tiden en lever i, klar til å ta imot budskapet. Så da prøver en å bruke uttrykk / metaforer til å forklare fenomen. Som for eksempel den skjulte gorilla? (Bok av Øyvind Kvalnes – etikk i arbeid). Hvilken gorilla overser vi hver dag? Ved å prøve å appellere til det etiske dilemmaet, i at mange overser gorillaer. Uansett om det gjelder, jobb, hjem, vennskap, familie, eller samfunn. Så er det viktig å høre på disse menneskene. Har vi ikke lært enda at mange kunstnere er ofte forut for sin tid?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s